Moa Fysikalske Institutt

Gruppetreninger

(Se timeplan helt nederst på siden)

GRAVIDE MED BEKKENSMERTER

Gruppe trening for deg som har bekkensmerter i svangerskapet. Du trenger henvisning fra lege og kommer først inn til individuell undersøkelse hos fysioterapeut før vi fortsetter behandlingen i grupper ledet av fysioterapeut. Fokus på mestring av bekkenplagene i svangerskapet og bekkenbunnmuskulaturen, men også trening av de andre kroppsdelene.

BEKKENSMERTER ETTER FØDSEL

Dette er treningsgrupper for deg som har fortsatt bekkensmerter etter fødsel. Etter henvisning fra lege og undersøkelse av fysioterapeut, trener du videre i grupper ledet av fysioterapeut. Her brukes redcord utstyr i treningen. (se redcord.no)

LUNGE

Trening for deg som er lungesyk. Vi trener kondisjon og styrke til musikk. Funksjonsnivået til deltagerne øker, infeksjonshyppigheten synker og humøret stiger. Etter henvisning fra lege og vurdering og behandling hos fysioterapeut kan behandlingen fortsette i grupper ledet av fysioterapeut.

BASSENG

Vi leier varmtvannsbassenget ved Moa svømmehall sammen med andre fysioterapeuter fra andre institutter. Bassengtrening passer for deg som ikke klarer å yte maksimal trening på land av ulike årsaker. Her har deltagerne ulike plager og treningen opplagt for at den skal passe alle. Det er generell trening for kondisjon, balanse, koordinasjon og styrke. Må ha henvisning fra lege og undersøkelse av fysioterapeut.

MENSENDIECKGYMNASTIKK

Treningen handler om å skape bevisstgjøring rundt kroppsholdning og bevegelsesmønstre. Gjennomføring av øvelser for å øke styrke, bevegelighet, balanse, koordinasjon, sirkulasjon og avspenning i kroppen. Trening av kjernemuskulatur, samt avspenning og respirasjon står veldig sentralt. Instruktøren er tydelig på hvilke muskler som trenes, og det brukes ikke musikk. Treningen passer for alle i ulike aldre. Du må ha henvisning fra lege og undersøkelse av fysioterapeut.

 

GRUPPETIMEPLAN

MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG
11 – gravide m/bekkensmerter

Kristin
11 – BASSENG Kristin  09.30 – bekkensmerter etter fødsel Kristin 9 – BASSENG Kristin
 11 – Lungesyke Kristin 10 –  Basseng Kristin
12.30 – gravide med bekkensmerter